teleormaneanul.ro

Ziua Națională a Lecturii, sărbătorită la Alexandria și Roșiori de Vede

Must read

Sub motto-ul „Citim împreună!”, unitățile școlare din județ și-au modificat programul, marţi, iar învăţătorii şi profesorii au putut organiza activităţi în care să fie implicați preșcolarii și elevii, pentru a marca Ziua Naţională a Lecturii.

- Publicitate -

Unităţile de învăţământ au putut organiza, atât în școli cât și în bibliotecile locale, activităţi de încurajare a lecturii pentru comunitatea socială din care fac parte, cu respectarea normelor sanitare anti-COVID.

Astfel de acțiuni au avut loc la Alexandria, peste o sută de micuți din creșele alexăndrene și preșcolari de la Grădinița cu PP Nr. 7 au intrat în lumea magică a poveștilor, alături de Cornelia Ionela Ene, viceprimar al municipiului, și primit în dar cărți cu eroii preferați

“Despre Ursul Brun și alți prietenii minunați din cărțile copilăriei am povestit, astăzi, cu copiii din Creșa Peco, Creșa Ion Creangă, Creșa Nr. 4 și Grădinița cu PP Nr. 7. Cărțile pe care le-am oferit astăzi copiilor sunt potrivite vârstei lor și vă oferă posibilitatea ca seara la culcare să le citiți și să-i introduceți în lumea minunată a poveștilor copilăriei”, a transmis Cornelia Ionela Ene, viceprimarul Alexandriei.

Ziua Națională a Lecturii a fost marcată și la Roșiori de Vede, unde Secția Împrumut Carte pentru Copii a Bibliotecii Municipale ”Gala Galaction” a fost vizitată de copii din clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială ”Zaharia Stancu”. Iar la prima lor întâlnire cu biblioteca publică, copiii au fost condusi în lumea cărților de Monica Milostivu – bibliotecară, Denisa Crețan – învățătoare și de Gina Stavarache, Directoarea Școlii Gimnaziale ”Zaharia Stancu”.

- Advertisement -

More articles

Latest article