teleormaneanul.ro

Ziua Armatei, celebrată la Alexandria

Must read

La Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial din municipiul Alexandria a avut loc, luni dimineață, evenimentul prilejuit de ,,Ziua Armatei României”. Au luat parte la ceremonie subprefectul Florin Tăbărana, președintele Consiliului Județean Adrian Gâdea și vicepreședintele Adrian Florescu, primarul Alexandriei Victor Drăgușin și viceprimarul Ionela Ene, reprezentanții Centrului Militar Județean Teleorman, conducători ai instituțiilor deconcentrate din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, șefi ai instituțiilor deconcentrate, precum și militari în rezervă și retragere și reprezentanți ai partidelor politice.

- Publicitate -

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului național al României, a continuat cu oficierea serviciului religios și s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori. Fiind desfășurat în context pandemic, cu numeroase restricții în vigoare, din cadrul evenimentului au lipsit discursurile oficialităților.

La 25 octombrie 1944, Armata Română a intrat în oraşul Carei, preluând controlul asupra întregului teritoriu pierdut în urma Dictatului de la Viena din 1940. Ziua Armatei României este sărbătorită, în fiecare an, pe data de 25 octombrie, fiind instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

- Advertisement -

More articles

Latest article