teleormaneanul.ro

Vreme capricioasă la început de aprilie – Avertizare meteo de ploi și intensificări ale vântului

Must read

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, cu puțin timp în urmă, o informare meteorologică de precipitații mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 2 aprilie, ora 10.00 – 4 aprilie, ora 03.00. Potrivit sursei citate, în intervalul menționat, în jumătatea nordică a țării și la munte vor fi precipitații, pe arii restrânse moderate cantitativ. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (2 aprilie), iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (2/3 aprilie) se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. La munte va ninge, la început pe creste, apoi și la altitudini mai mici.

- Publicitate -

În restul teritoriului, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 aprilie) instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Vântul va avea intensificări sâmbătă (2 aprilie) în sud, iar duminică (3 aprilie) în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în zona montană înaltă.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, mai avertizează meteolorogii.

- Advertisement -

More articles

Latest article