teleormaneanul.ro

Vouchere de 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro. Cererile se depun din 5 decembrie

Must read

Guvernul va deconta 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro, iar cererile vor putea fi depuse on-line începând din 5 decembrie, a anunţat, marți, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea.

- Publicitate -

“Așadar, începând din 5 decembrie aș vrea să reținem cu toții această zi, se pot depune deja cererile – și fac această precizare pentru că am primit numeroase întrebări de când putem aplica la acest program – deci din 5 decembrie se pot pot depune online toate solicitările, pentru că ne digitalizăm, nu mai venim cu dosare cu șină, cu birocrație, la adresa de email natalitate@mfamiliei.gov.ro. Vom publica această adresă, iar evaluarea va fi una cât se poate de rapidă, tocmai pentru ca cuplurile sau femeile singure care apelează la acest program să nu aștepte foarte mult”, a precizat Gabriela Firea cu prilejul semnării ordinului comun privind aprobarea Normelor de aplicare a „Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii”.

De asemenea, a mai precizat ministrul Familiei, vor fi acceptate trei proceduri pe an, suma decontată fiind de 15.000 de lei, respectiv 3.000 de euro care vor fi virați în două tranșe. Un voucher pentru tratament de 5.000 de lei și un voucher pentru procedura în sine, pentru embrio-transfer, de 10.000 de lei.

Potrivit sursei citate, în România, unul din cinci cupluri suferă de infertilitate, iar un tratament “adecvat” costă aproximativ 3.000 de euro, adică în jur de 15.000 de lei.

- Advertisement -

More articles

Latest article