teleormaneanul.ro

Veteranii de război alexăndreni, sărbătoriți de ziua lor

Must read

De ziua lor, municipalitatea alexăndreană i-a sărbătorit, vineri, pe doi dintre puținii veterani de război rămași în viață în județ și care nu au putut fi prezenți la ceremonia organizată de autorități – Ștefan Drăgușin și Burcea Dumitru. Astfel, Ștefan Drăgușin, care a luptat apărând Capitala și care peste două luni va împlini 99 de ani și Burcea Dumitru, fost curier de război, care a străbătut Europa până la Paris și care va împlini 99 de ani în luna septembrie, au fost vizitați de primarul Alexandriei Victor Drăgușin, care le-a oferit, în mod simbolic, câte o icoană, o sticlă cu apă sfințită, o pâine și un coș cu fructe, partenerul tradițional al Primăriei la toate acțiunile dedicate seniorilor, o cunoscută rețea de farmacii, le-a oferit un pachet cu produse utile și necesare în această perioadă a vieții, iar reprezentanții Centrului Militar Județean le-au oferit diplomele și pachetele din partea Ministerului Apărării Naționale.

- Publicitate -

“Suntem datori față de veteranii supraviețuitori ai tuturor războaielor purtate de armata română și trebuie să-i cinstim așa cum ne cinstim drapelul, imnul, țara și armata. Alături de eroii căzuți la datorie, ei sunt cei care au răspuns „PREZENT” atunci când glasul țării i-a chemat, care au dat sens și au încărcat de valoare cuvinte ca: libertate, suveranitate, integritate, patriotism, sacrificiu și patrie. Să mulțumim bunului Dumnezeu că le-a îngăduit să supraviețuiască războiului și tuturor greutăților vieții! La mulți ani! Sănătate și viață lungă! Dumnezeu să ne ajute!”, a transmis Victor Drăgușin.

Pe 29 aprilie 1877 era decretată mobilizarea generală pentru cucerirea independenței de stat a României, pe 29 aprilie 1902  regele Carol I instituia prin Înalt Decret, titlul de veteran de război, iar începând din 2007 pe 29 aprilie este marcată, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război.

- Advertisement -

More articles

Latest article