teleormaneanul.ro

Un nou serviciu de programări online pentru pașapoarte / Ce este și cum funcționează platforma hub.mai.gov.ro

Must read

În contextul demersurilor privind digitalizarea serviciilor prestate pentru cetățeni, serviciul de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte a migrat, de câteva zile, în platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, fiind disponibil la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

- Publicitate -

Noul serviciu de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte introduce posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice. Astfel, cetățenii vor avea la dispoziție posibilitatea realizării unei programări în funcție de volumul și dinamica solicitărilor de pașapoarte înregistrate în timp real.

Noua platformă beneficiază de noi forme de comunicare prietenoase și facile și
permite adaptarea sistemului, din punct de vedere tehnologic, la perioada vârfurilor de utilizare (în cazul unui aflux mare de solicitanți), asigurând astfel un nivel de disponibilitate maximal.

Pentru a face o programare, cetățenii sunt îndrumați să urmeze următorii pași:

Pentru completarea formularului de programare, după alegerea județului, respective selectarea Locației în care se dorește depunerea cererii de pașaport, se va bifa opțiunea “pașaport”;
În câmpul „Numărul de persoane programate” se va selecta numărul persoanelor (din familie) pentru care se face programare;
Se trece la alegerea datei și a orei la care se dorește programarea, apoi se vor completa câmpurile: Nume, Prenume, Cod numeric personal, adresa de e-mail la care se vor primi datele programării, Număr de telefon (opțional), iar în câmpurile Persoane suplimentare se vor menționa Numele, Prenumele și CNP-ul fiecărei Persoane suplimentare;
Butonul „Salvează” se activează după ce este exprimat consimțământul expres cu privire la Politica de protecție a datelor cu caracter personal;

Finalizarea programării se realizează prin selectarea butonului Salvează. Un mesaj se va transmite la adresa de e-mail indicată prin care se confirmă programarea. Neconfirmarea programării în termen de 30 de minute duce la anularea acesteia.

De asemenea, în cazul în care cetățeanul nu se mai poate prezenta la data și ora programată, se recomandă folosirea link-ului Anulează programare din e-mailul de confirmare.

Pentru anularea unei programări efectuate înainte de data de 20 martie 2023 este necesară accesarea modulului verifică programare introducând adresa de email utilizată la efectuarea programării. Un nou mesaj va fi transmis către adresa de email respectivă de unde se va putea anula programarea. Reprezentanții Direcției Pașapoarte atrag atenția asupra faptului că programarea este gratuită și netransmisibilă.

De asemenea, neprezentarea la data și ora programată, neconcordanța între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de pașaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de pașaport duc la anularea programării.

- Advertisement -

More articles

Latest article