teleormaneanul.ro

Trei zile de dans la Alexandria, în cadrul ediției 2022 a concursului internațional “City of Dance”

Must read

Aula Facultății de Științe și Inginerie din cadrul Universității Valahia a găzduit, în perioada 1 – 3 aprilie,  concursul internațional “City of Dance”, un eveniment marca SIBBA DANCE organizat de Primăria Alexandria. Competiția a reunit 1.500 de dansatori și 50 de școli de dans din nouă țări participante, respectiv Bulgaria, Ucraina, Cehia, Italia, Polonia, Republica Moldova, Slovenia, Indonezia și România. De asemenea, pe lângă concursul de dans, în cele trei zile ale competiției au avut loc și workshopuri, dar și cursuri demonstrative cu antrenori din Italia și România.

- Publicitate -

Competiția a debutat vineri după-amiază, când s-a dat startul concursului – unul derulat în sistem online, la care au participat școlile de dans din străinatate și cele care sunt la sute de kilometri distanță de sudul țării. Concurenții au intrat în concurs pe una sau mai multe secțiuni de dans și pe categorii de vârstă.

Ziua de sâmbătă a fost rezervată atât unor workshop-uri ținute de dansatorii participanți la concurs, cât și unui concurs de dans – stil clasic/artistic, balet, contemporan, etc.

Duminică, în cea de-a treia zi a competiției, au fost organizate clase demonstrative pe mai multe stiluri de dans, pentru copii, tineri și adulți, susținute de coregrafi italieni și români, oferite în mod gratuit. De asemenea, tot duminică s-a desfășurat concursul de dans – stilul hip-hop, street dance, majorete/acrodance, folclor, etc.

- Advertisement -

More articles

Latest article