teleormaneanul.ro

Titularizare 2022 – Nicio notă de 10 în județ; mai puțin de 50% dintre candidați au promovat examenul

Must read

Ministerul Educației a publicat, marți, rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut, pe 13 iulie, proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2022.

- Publicitate -

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Județean, din cei 213 candidați înscriși, 41 au obținut note cuprinse între 1 și 4.99, alți 67 au obținut note cuprinse între 5 și 6.99, iar 104 au note cuprinse între 7 și 9.99. Așadar, 48,8% dintre dascălii care au susținut proba scrisă au și promovat-o, iar 19,2% au obținut note sub 5. 31,4% dintre dascălii din județ care au susținut examenul au luat note mai mari sau egale cu 5, însă nu au reușit să promoveze proba scrisă pentru care nota minima esta nota 7.

De menționat ar fi că, la nivel de județ, niciun dascăl înscris la concurs nu a reușit să ia nota 10 la examenul scris. La nivel national, 146 de candidați au obținut nota maximă, cei mai mulți dintre aceștia fiind din București (17), Cluj (16) și Argeș (12).

Notele candidaților din județ, înainte de contestații, pot fi consultate accesând următorul link – http://www.isjtr.ro/mat/management/resurse-umane/Note_concurs_19_07_2022_inainte_de_contest.pdf .

Candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de  20 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 27 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

- Advertisement -

More articles

Latest article