teleormaneanul.ro

Tentativă eșuată de adoptare a bugetului județului/ Aleșii PNL au absentat în grup de la ședința Consiliului Județean

Must read

O nouă încercare de adoptare a bugetului județului și, prin urmare, și a bugetelor celor trei spitale din subordinea Consiliului Județean, a avut loc vineri, când forul de decizie a fost convocat în ședință extraordinară.

- Publicitate -

Și de această data încercarea s-a soldat cu un eșec, singurul ales PNL prezent fiind vicepreședintele liberal al Consiliului Județean – Raluca Fedeleș, care a motivat absența colegilor săi prin faptul că nu au fost consultați cu privire la data și ora ședinței, precum și prin faptul că “au demarat niște lucrări pentru a veni cu un amendament la bugetul Consiliului Județean care să fie axat pe dezvoltare”.

“Ne-am consultat cu specialiști din cadrul altor consilii județene unde au fost implementate proiecte notabile și ne dorim eventual săptămâna viitoare, așa am zis, să stabilim ziua împreună cu colegii, vom convoca o ședință unde vom veni cu amendamentele PNL-ului, așa cum am spus axate pe dezvoltare”, a explicat Raluca Fedeleș.

De asemenea, Raluca Fedeleș l-a acuzat pe președintele Consiliului Județean Adrian Gâdea de faptul că i-a cam dus cu zăhărelul pe liberali, iar amendamentele lor din bugetul pe anul 2022 au fost trecute la “și altele”.

La rândul său, Adrian Gâdea, președintele PSD al Consiliului Județean, susține că el nu negociază ilegalități, iar pe liberali, mai exact pe colegii din alianța de guvernare, responsabilitatea i-ar fi obligat să fie prezenți la ședință și să-și arate interesul pentru bugetul județului și pentru bugetele celor trei spitale din subordinea consiliului județean: Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Spitalul TBC și Spitalul de Psihiatrie Poroschia.

Mai mult, spune Adrian Gâdea, este de preferat ca UAT-urile din județ să aplice pentru accesarea fondurilor europene puse la dispoziție prin PNRR, iar banii din buget să fie folosiți pentru acele investiții pentru care nu există axe de finanțare.

“Eu nu pot negocia ilegalițăți și nu pot iniția proiecte de hotărâri care depășesc cadrul legal și atribuțiile Consiliului Județean (…) Spre exemplu drumul paralel cu DN6, este un amendament care depășește sfera legală, pentru că nu poți realiza un drum județean paralel cu DN6 dacă nu ai o suprafața respectivă de teren. Nu poți demara un proiect pentru contruirea unei case dacă tu nu ai terenul necesar ca să construiești casa respectivă (…) Știți foarte bine că majoritatea în Consiliul Județean o au cei de la PNL. Dacă ei vor veni cu amendamente care sunt în afara legii, eu voi semna acel buget cu observații, invocând textele legale”, a explicat Adrian Gâdea.

- Advertisement -

More articles

Latest article