teleormaneanul.ro

Teleorman – Ajutoare sociale, alocații pentru susținerea familiei și ajutoare de încălzire acordate în mod eronat

Must read

Pentru 101 dosare de ajutor social, 84 de dosare de alocație pentru susținerea familiei și 168 de dosare de ajutor de încălzire, dreptul de acordare a fost stabilit eronat, este concluzia verificărilor făcute, anul trecut, de reprezentanții AJPIS Teleorman. Constatarea a fost făcută în cadrul a două campanii tematice conform planului anual primit de la Ministerul Muncii, în cadrul cărora au fost verificate 42 de primării din județ în ceea ce privește modul de stabilire a drepturilor la ajutorul social, alocatie pentru sustinerea a familiei si ajutorul de incalzire.

- Publicitate -

În urma verificărilor, au fost lăsate 156 de măsuri și aplicate patru amenzi contravenționale în valoare de 8.500 lei, se arată într-un raport dat publicității de AJPIS Teleorman.

“Toate aceste măsuri au fost duse la îndeplinire prin emiterea de dispoziții de către primar privind încetarea drepturilor de beneficii sociale și emiterea de decizii de debit de către AJPIS privind recuperarea sumelor încasate necuvenit de către acei beneficiari. Până în prezent au fost recuperate de către AJPIS 45% din debitele stabilite, iar restul au fost comunicate la ANAF pentru continuarea recuperării acestora”, transmite sursa citată.

Tot în cursul anului trecut au mai fost făcute și 21 de controale inopinate, în urma sesizarilor primite de la cetățeni sau redirețtionate de la alte institiții, acestea privind stabilirea unor drepturi de ajutor social și ajutor de încălzire, în urma cărora au fost lăsate 18 măsuri și aplicate două amenzi contravenționale în valoare de 3.000 de lei.

- Advertisement -

More articles

Latest article