teleormaneanul.ro

Sute de solicitări la Ambulanță pentru afecțiuni non-COVID

Must read

951 de solicitări au primit echipajele de salvare ale Serviciului Județean de Ambulanță, în intervalul 15-18 octombrie ora 08.00, în creștere față de weekend-ul anterior, potrivit raportului instituției.

- Publicitate -

Cele mai multe solicitări au fost pentru îmbolnăviri în masă, respectiv 314, și numărul acestora fiind în creștere față de săptămâna precedentă, mai arată sursa citată. De asemenea, alte 197 de solicitări au fost pentru transfer interclinic sau pentru externări.

Însă activitatea angajaților de la Ambulanță nu se rezumă la pandemia de COVID-19, astfel că, la final de săptămână, echipajele de salvare au intervenit, printre altele, și la 68 de cazuri de tuse și probleme respiratorii minore, la 44 de cazuri de dureri abdominale sau de spate, la 37 de cazuri de cefalee, dar și la 23 de cazuri psihiatrice.

De asemenea, echipajele Serviciului de Ambulanță au fost solicitate să intervină și la 35 de cazuri de conflicte și agresiuni fizice, la cinci tentative de suicid și la trei cazuri de persoane căzute în stradă.

Totodată, printre soliciările primite de Serviciul de Ambulanță s-au regăsit și problemele respiratorii severe (19 cazuri), copiii bolnavi (16 cazuri), durerile toracice (12 cazuri), diabetul zaharat (7 cazuri), convulsiile (3 cazuri), persoanele inconștiente (37 de cazuri), acicdentele vasculare cerebrale (28 de cazuri), alergiile (2 cazuri).

Pe de altă parte, tot în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, echipajele de salvare au fost nevoite să declare decesul în cazul a 12 persoane, pentru care nu au mai putut face nimic să le salveze. Este vorba, potrivit informațiilor furnizate, de șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 48 și 89 de ani, și cinci femei, cu vârste cuprinse între 71 și 80 de ani. Dintre aceștia, patru erau confirmați cu COVID-19, arată sursa citată.

- Advertisement -

More articles

Latest article