teleormaneanul.ro

SURSE Guvernul pregătește o nouă rectificare bugetară pentru consiliile județene și reședințele de județ

La precedenta alocare Alexandria nu a primit nimic, iar Consiliul Județean mult mai puțin decât ceruse

Must read

La începutul lunii octombrie, Guvernul României, condus pe atunci de Florin Cîțu, a împărțit un miliard de lei primăriilor și consiliilor județene din țară, bani scoși din Fondul de rezervă.

- Publicitate -

În Teleorman au ajuns atunci 27.959 de lei, care s-au împărțit între 91 din cele 97 de primării și Consiliul Județean, cu mențiunea că niciunul din cele trei municipii nu a primit niciun leu, cu toate că au cele mai mari cheltuieli pentru combaterea pandemiei de COVID-19, cu rețelele de învățământ sau de asistență socială, iar Consiliul Județean a primit de vreo 12 ori mai puțin decât ceruse. Cu bani mai mulți s-au ales atunci, așa cum era de așteptat, primăriile liberale, în timp ce unitățile administrativ-teritoriale conduse de edili PSD au primit sume mici, cu câteva excepții. Excepții despre care, ulterior, s-a vehiculat în spațiul public că ar juca, de fapt, în barca liberală.

Lucrurile urmează să fie îndreptate, cel puțin partial, potrivit unor surse, astfel că Executivul pregătește o nouă rectificare bugetară, prin care să fie alocate sume de bani consiliilor județene și reședințelor de județ, între acestea și cele “pedepsite” la alocarea precedentă. Necesarul a fost cerut deja, iar banii ar urma să fie alocați cel mai probabil în următoarea ședință de Guvern.

- Advertisement -

More articles

Latest article