teleormaneanul.ro

Stimulente financiare pentru cadrele medicale din spitalele din subordinea Consiliului Județean

Must read

Aleșii județeni se întrunesc în ședință ordinară miercuri, iar pe ordinea de zi este trecut și un proiect de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare cadrelor medicale, pentru a acoperi deficitul de medici cu care se confruntă unitățile medicale din județ. Proiectul de act administrativ are la bază o cerere a conducerii Spitalului Județean de Urgență, însă se va aplica, dacă va fi votat, și celorlalte spitale din subordinea Consiliului Județean, respectiv Spitalul TBC Roșiori de Vede și Spitalul de Psihiatrie Poroschia.

- Publicitate -

“Se aprobă acordarea unor stimulente financiare lunare personalului medical, angajat în cadrul spitalelor al căror management al asistenţei medicale a fost transferat Consiliului Judeţean Teleorman, în limita sumelor alocate în buget cu această destinaţie. (…) Cuantumul stimulentului financiar lunar se acordă în limita a două salarii minime brute pe ţară. (…) Stimulentul financiar se va actualiza în condiţiile modificării salariului minim brut pe ţară, cu luna următoare actului normativ emis în acest sens”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut, miercuri, de aleșii județeni.

Potrivit sursei citate, proiectul de act administrativ are la bază o cerere a Spitalul Județean de Urgență, unitate medicală ce are aprobate de către Ministerul Sănătăţii 12 linii de gardă care sunt acoperite cu dificultate.

“Prin adresa nr. 4444/12.05.2023 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria înregistrată la Consiliul Judeţean Teleorman sub nr. 11442/15.05.2023 se solicită sprijin financiar în vederea asigurării, lunar, a unor stimulente pentru medicii angajaţi. În acest moment, spitalul are aprobate de către Ministerul Sănătăţii 12 linii de gardă care sunt acoperite cu dificultate. Solicitarea este motivată de faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria are imperios nevoie de serviciile medicilor, în contextul numărului mare de prezentări/pacienţi, iar prin aprobarea stimulentelor financiare lunare se va crea oportunitatea de a motiva medicii care nu au domiciliul pe raza judeţului Teleorman, să se angajeze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria. Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria este singura unitate sanitară din judeţul Teleorman care asigură, urgenţele medico — chirurgicale 24/24 ore, iar imposibilitatea asigurării continuităţii liniilor de gardă în diferite specialităţi ar crea deficienţe importante pentru pacienţii care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului. Consiliul Judeţean Teleorman este preocupat de problema insuficienţei resursei umane — medici la spitalele al căror management al asistenţei medicale a fost transferat Consiliului Judeţean Teleorman, deficit de medici ce are un impact negativ asupra actului medical şi generează nemulţumiri din partea cetăţenilor. Deoarece, problema deficitului de medici este întâlnită şi la Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede şi Spitalul de Psihiatrie Poroschia, pentru a stimula ocuparea posturilor vacante de medici şi de a atrage noi specialişti în vederea angajării în cadrul unităţilor sanitare, există posibilitatea legală pentru atragerea medicilor către spitale şi prin stimulare financiară ( …) Având în vedere considerentele expuse, am intocmit proiectul de hotărâre privind acordarea unor stimulente financiare lunare personalului medical angajat în cadrul spitalelor al căror management al asistenţei medicale a fost transferat Consiliului Judeţean Teleorman, pe care îl supunem spre analiză şi aprobare Consiliului Judeţean”, se arată în proiectul de act administrativ.

- Advertisement -

More articles

Latest article