teleormaneanul.ro

Sprijin pentru transportatori acordat de Guvern – 50 de bani la litrul de benzină

Must read

Guvernul Ciucă a adoptat, în ședința de miercuri, o hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea creşterii preţului la combustibil, prin care este reglementată modalitatea de acordare a ajutorului de stat operatorilor economici care efectuează transport rutier de mărfuri și transport persoane.

- Publicitate -

Măsura face parte din pachetul “Sprijin pentru România, iar ajutorul se va acorda sub formă de grant, valoarea acestuia fiind de 50 de bani pe litrul de combustibil achiziționat, dar nu mai mult de 400.000 de euro/firmă. Bugetul total al schemei este de 300 de milioane lei, cu posibilitatea suplimentării prin: credite de angajament în vederea emiterii angajamentelor legale aferente deciziilor centralizatoare de compensare, pentru perioada 2022-31 iulie 2023; credite bugetare în vederea plății ajutorului de stat acordat în baza deciziilor centralizatoare de compensare, pentru perioada 2022-31 iulie 2023.
Ajutorul se acordă pentru combustibilul achiziționat începând cu 30 de zile anterioare publicării actului normativ în Monitorul Oficial, iar Guvernul estimează că de acest mecanism, vor beneficia aproximativ 3.000 de firme anual.

Plata ajutorului de stat se va efectua până la finele anului 2023, în limita bugetului alocat schemei, în baza dispozițiilor de plată emise până la 31 decembrie 2022, iar schema va fi finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

- Advertisement -

More articles

Latest article