teleormaneanul.ro

Săptămâna Educației Globale, marcată în școlile din Teleorman

Must read

În unitățile de învățământ din Teleorman se derulează, în perioada 15-21 noiembrie, Săptămâna Educației Globale, moment de referință al Programului european „Educația globală”, transmite Inspectoratul Școlar Județean.

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, educația globală este o abordare pedagogică care încurajează perspectivele multiple și renunțarea la stereotipuri, bazându-se pe o abordare centrată pe elev pentru a promova o conștientizare și un angajament pentru un stil de viață sustenabil în rândul tinerilor.

În fiecare an, în cea de-a treia  săptămână a lunii noiembrie, unitățile de învățământ derulează activități pe o temă propusă, în anul 2021, tema propusă la nivel european fiind „Este lumea noastră, să acționăm împreună!”

În județul Teleorman, în aproape toate unitățile școlare, elevii alături de cadrele didactice au participat la activități în care imaginația, creativitatea, bucuria de a se implica, de la mic la mare, au fost elementele cheie. Intenția participanților a fost aceea de a contribui la conștientizarea nevoii de solidaritate și de valorizare a diversității în mediul școlar și nu numai. Toate activitățile au fost promovate pe site-ul oficial Global Education Week și pe rețelele media.

Elevii din unitățile școlare din județ au participat la proiecte, activități practice, seminarii, prezentări, workshopuri, acțiuni ecologice, de reciclare, toate contribuind la sensibilizarea tinerei generații pentru a avea o lume mai bună și mai responsabilă față de mediu, dar și față de semeni.

Săptămâna Educației Globale 2021 a reprezentat pentru elevii și cadrele didactice din Teleorman o ocazie în plus de a promova dialogul, solidaritatea și schimbarea prin educație.

- Advertisement -

More articles

Latest article