teleormaneanul.ro

Românii pot investi în titlurile de stat „Tezaur”, cu dobândă anuală de 8,25%

Must read

Începând de luni, 8 august, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturitate de 1 an şi dobândã anualã de 8,25%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, anunță Agenția Județeană a Finanțelor Publice Teleorman.

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, titlurile de stat pot fi cumpărate: online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV, în intervalul 08 – 26 august 2022 (operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online); de la unitățile Trezoreriei Statului, în intervalul  08 – 29 august 2022, și prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A., în intervalul 08 – 26 august 2022 în mediul urban și 08 – 25 august 2022 în mediul rural.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări sunt publicate la secțiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro.

În luna iulie, suma investită în titluri de stat s-a ridicat la 1,49 miliarde lei, anunță autoritățile.

- Advertisement -

More articles

Latest article