teleormaneanul.ro

Rezultate BAC 2022: Colegiul Național „Unirea” din Turnu Măgurele dă singura medie de 10 din județ

Must read

Un absolvent al Colegiului Național „Unirea” din Turnu Măgurele a reușit să obțină singura medie de 10 din județ, în această sesiune a Examenului de bacalaureat, potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educației. Alte două medii de peste 9.90, respectiv 9.96 și 9.91, au fost obținute de elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria, respectiv Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria.

- Publicitate -

De altfel, Colegiul Național “Unirea” Turnu Măgurele, Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria și Colegiul Național “Anastasescu” Roșiori de Vede au dat primele zece medii din această sesiune a Examenului de bacalaureat.

Din cei 1.835 de candidați înscriși la nivelul județului, patru au fost eliminați din examen, în timp ce alți aproape 149 nu s-au prezentat. Potrivit rezultatelor înaintea contestațiilor, 1.000 de absolvenți ai liceelor din Teleorman au reușit să obțină medii egale sau mai mari cu 6, astfel că au promovat examentul maturității.

Rezultatele la Bacalaureat 2022 au fost publicate, luni, pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro. Numele candidaților sunt anonimizate, iar rezultatele finale la bacalaureat 2022 vor fi afișate vineri, 1 iulie.

La nivel national, rata de promovare la Examenul de bacalaureat – sesiunea 2022 a fost de 73,3% înaintea contestațiilor, fiind cele mai bune rezultate la bacalaureat din ultimii 10 ani, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației.

Cea mai mare rată de promovare a fost în: Cluj – 85,1%, Iași – 81,7%, Galați – 81,6%, Brăila – 81,3%, București – 77,4%, potrivit rezultatelor la BAC 2022, înainte de contestații.

De asemenea, au fost înregistrate 162 de medii de 10, cele mai multe în București – 30, Prahova – 15, Galați și Vâlcea – câte 9, Cluj și Iași – câte 8.

- Advertisement -

More articles

Latest article