teleormaneanul.ro

Punct de colectare alimente, haine și produse de igienă pentru refugiații ucraineni, la Grădinița Nr. 6 Alexandria

Must read

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Alexandria inițiază un demers pentru a veni în ajutorul refugiaților din Ucraina, în acest sens începând de luni, toți cei care vor să dea o mână de ajutor peroanelor care au fugit din calea războiului, o pot face prin donații constând în alimente neperisabile, îmbrăcăminte pentru copii și adulți, lenjerii de pat, pături noi, pilote sau produsele de igienă corporală și de întreținere (pasta dinți, periuțe, săpun, șampon, pampers orice mărime, produse bebeluși), pe care le pot aduce la unitatea de învățământ alexăndreană, au anunțat pe pagina de Facebook reprezentanții grădiniței.

- Publicitate -

“Niciun copil nu merită să sufere! Azi, mii de copii sunt în pericol! Omul cu inimă mare poate face să nu se întâmple asta! Grădinița cu P.P. nr.6 Alexandria se alătură acestui demers. Începând de luni, la sediul grădiniței îi așteptăm pe cei care vor să facă o faptă înălțătoare pentru colectarea de ajutoare.  Să facem front comun de omenie pentru refugiații ucraineni! Să fim alături de acești oameni greu încercați!”, au transmis reprezentanții intituției de învățământ alexăndrene.

De altfel, și primarul Alexandriei, Victor Drăgușin a anunțat că va propune, în ședința de luni a Consiliului Local, să fie puse la dispoziție spațiile libere din Centrul rezidențial pentru persoane și familii aflate în dificultate, pentru cazarea femeilor și copiilor care au fugit din calea războiului.

“Voi propune mâine Consiliului Local, să punem la dispoziția autorităților, spațiile libere din Centrul rezidențial pentru persoane și familii aflate în dificultate, pentru cazarea femeilor și copiilor care au reușit să scape de ororile declanșate de invazia rusă. Rămași fără case, lăsând în urmă părinți, frați, surori, prieteni, plecați în lumea largă, dezrădăcinați și speriați, putem să-i ajutăm pe vecinii noștri ucrainieni în aceste momente cumplite pe care le trăiesc”, a anunțat, duminică, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Aproximativ 368.000 de persoane au fugit din Ucraina de la începutul războiului, a anunțat duminică agenția ONU pentru refugiați, citând date furnizate de autoritățile naționale, însă se așteaptă ca numărul acestora să crească în perioada următoare.

- Advertisement -

More articles

Latest article