teleormaneanul.ro

Proiect de lege prin care fundațiile își pot recupera TVA-ul, la fel ca un investitor privat/ Adrian Gâdea: “Un gest de normalitate în beneficiul public”

Must read

Aleșii social-democrați au promovat un proiect de lege lege prin care fundațiile își pot recupera TVA-ul, la fel ca un investitor privat, a anunțat Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman. Potrivit sursei citate, este vorba despre un „gest de normalitate în beneficiul public”.

- Publicitate -

Concret, potrivit liderului social-democraților din județ, proiectul de lege prevede că ONG-urile care fac donații și investesc în spitale să-și poată deduce TVA-ul, iar banii să poată fi reinvestiți astfel în alte proiecte.

“PSD îi respectă și-i susține pe toți cei care fac lucruri bune pentru societate! În acest sens tocmai a promovat un proiect de lege prin care fundațiile își pot recupera TVA-ul, la fel ca un investitor privat. Este un gest de normalitate în beneficiul public pentru că lasă mai multe resurse la dispoziția fundațiilor serioase, care se implică, de exemplu, în construcția unor secții de spital, sau dotarea cu echipamente medicale.

În esență proiectul de lege prevede că toate ONG-urile care fac donații și investesc în spitale, pentru dotări și altele, își pot deduce TVA-ul; banii nu-i bagă-n buzunar, ci doar îi pot reinvesti în alte proiecte.

PSD, prin această atitudine și prin reușita adoptării respectivului proiect de lege, contrastează puternic față de PNL care a fost nevoit să-și retragă o inițiativă legislativă privind ONG-urile, din cauza reacției publice care reclama restricționarea acțiunii acestora.

Proiectele bune, din nou, sunt promovate de PSD, înlocuind pe cele rele ale PNL, de data asta pentru ONG-uri”, este mesajul președintelui PSD Teleorman.

- Advertisement -

More articles

Latest article