teleormaneanul.ro

Programele de creditare Family Start și Student Invest au fost modificate: cresc sumele acordate; au fost adăugate noi categorii de persoane și cheltuieli eligibile

Must read

Programele de creditare Family Start și Student Invest, pentru tinerele familii și studenți, au fost extinse de Ministerul Familiei, astfel încât să poată fi accesate de cât mai multe persoane, iar banii obținuți să poată fi utilizați pentru mai multe destinații importante, a anunțat, joi, președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea.

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, au fost extinse categoriile persoanelor eligibile, vârsta acestora, sumele acordate și destinația utilizării banilor.

Astfel, au fost adăugate categorii noi pentru programul Family Start, respectiv familiile monoparentale și asistenții maternali care au copii în plasament, dar și pentru programul Student Invest, respectiv medicii rezidenți, masteranzii și doctoranzii.

În ceea ce privește sumele care pot fi accesate, pentru programul Student Invest se pot acorda de la 50.000 de lei, la 75.000 de lei, în timp ce pentru Family Start se pot acorda de la 75.000 de lei, la 150.000 de lei.

Noutăți sunt și în ceea ce privește categoriile noi de cheltuieli eligibile, fiind adăugate dotarea unei locuințe cu panouri fotovoltaice, renovarea locuinței, achiziția unei mașini second-hand, orice tip de autoturism (nu doar cele cu 7 locuri destinate familiilor cu mulți copii), precum și electrocasnicele noi.

Până în prezent, în cele două programe, au fost contractate 650 de credite, respectiv 500 pentru studenți și 150 pentru familiile tinere.

- Advertisement -

More articles

Latest article