teleormaneanul.ro

Programe de formare profesională gratuite pentru șomerii din evidențele AJOFM Teleorman

Must read

Șomerii care figurează în evidenţele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Teleorman se pot înscrie la cursuri de formare profesională gratuite, transmit reprezentanții instituției. Potrivit sursei citate, înscrierile se fac pentru următoarele ocupaţii/meserii: Zona Alexandria – inspector resurse umane, operator introducere, validare și prelucrare date sau machior, iar pentru Zona Rosiori de Vede – lucrător în culturi de câmp și legumicultură sau lucrător în creșterea animalelor.

- Publicitate -

Pentru înscriere, persoanele fără un loc de muncă trebuie să prezinte: actul de identitate – copie xerox și original; certificat naștere – copie xerox și original; certificat căsătorie (pentru femei – unde este cazul) – copie xerox și original; adeverință studii/diplomă/act de studii – copie xerox și original.

Șomerii care beneficiază gratuit de servicii de formare profesională au o serie de facilități, respectiv: beneficiază de pregătire teoretică și practică pe toată durata; beneficiază de rechizite și materiale de instruire; beneficiază dacă este cazul de echipament de protecție pe timpul instruirii practice; beneficiaza pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel  mult patru deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire.

Detalii suplimentare (studiile minime necesare, durata cursurilor, data de începere etc) pot fi obținute de la compartimetele de specialitate din cadrul AJOFM Teleorman.

- Advertisement -

More articles

Latest article