teleormaneanul.ro

Primăriile din județ cu cereri de finanțare aprobate prin PNRR – Fondul local/ S-au cerut bani pentru realizarea de planuri urbanistice sau stații reîncărcare autovehicule electrice

Must read

Lista proiectelor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Valul Renovării și Fondul Local, în valoare totală de 7.126.942.691,89 lei, depuse în prima rundă de atragere de fonduri, a fost publicată pe site-ul Ministerului Dezvoltării. Potrivit datelor publicate, sunt finanțate 1.496 investiții, dintre acestea 64 de investiții în localități din Teleorman.

- Publicitate -

Potrivit oficialilor din MDLPA, vor fi publicate, în următoarea perioadă, și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.

Pentru Valul Renovării, au fost aprobate, 434 de noi proiecte, în valoare de 3.319.534.039,03 lei, depuse de 46 de autorități centrale și 388 de unități administrativ-teritoriale. Proiectele includ lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 1.062 de noi proiecte, în valoare totală de 3.807.408.652,86 lei, pentru care au depus cereri de finanțare 761 de unități administrativ-teritoriale. Proiectele vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană.

Aceste 1.496 de proiecte li se alătură celor 43 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 1.539 de proiecte aprobate până în prezent.

Lista este disponibilă la secțiunea Dezvoltare teritorială, subsecțiunea PNRR – Planul Național de Dezvoltare Teritorială, iar beneficiarii pot accesa periodic link-ul https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr pentru a se informa în legătură cu rezultatul evaluării cererilor de finanțare.

- Advertisement -

More articles

Latest article