teleormaneanul.ro

Premierul Marcel Ciolacu a dispus controale la toate stațiile GPL din țară

Must read

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, duminică, la Crevedia, că în următoarea perioadă vor fi dispuse controale la toate staţiile GPL din ţară, iar în cazul în care vor fi constatate neconformităţi de natură a pune în pericol vieţi omeneşti, unităţile respective vor fi închise. De asemenea, Guvernul a transmis, luni, ptrinr-un comunicat de presă, că premierul a dispus începerea unui control la nivel național cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.

- Publicitate -

Decizia vine ca urmare a tragediei petrecute acum două zile la Crevedia și are ca scop identificarea urgentă a potențialelor situații care ar putea fi produse și implică riscuri legate de siguranța publică, transmite sursa citată.

La această acțiune de control vor participa reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice care au atribuții legale în această privință, respectiv: ISCIR și CNCIR pentru autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune; ISU pentru siguranța în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operațiuni cu carburanți; ITM pentru respectarea obligațiilor privind contractele de muncă; Agenția Națională de Mediu pentru respectarea obligațiilor de mediu; Poliția pentru respectarea legislației privind ordinea și siguranța publică; ARR și ISCTR pentru autorizarea și controlul cisternelor de transport; ANAF și Vamă pentru respectarea obligațiilor de natură fiscală.

Ca urmare a acestei decizii, vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecții din fiecare județ al țării să constituie și să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanții instituțiilor menționate mai sus.

Ministerul Afacerilor Interne va comunica periodic rezultatele acestui control și va pune la dispoziția organelor de cercetare penală orice dovezi legate de posibile ilegalități.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article