teleormaneanul.ro

Pod nou peste râul Olt, la Islaz

Must read

Un pod nou va fi construit peste râul Olt, la Islaz, Guvernul aprobând în ședința de vineri indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Pod pe DN 54 km 64+001 „, judeţul Teleorman. Potrivit hotărârii de guvern adoptate, vineri, podul nou va fi realizat la aproximativ 60 m în aval de podul existent, cu suprastructura din grinzi prefabricate din beton armat precomprimat pe deschiderile marginale și din grinzi metalice continue pe 3 deschideri centrale. Podul va avea 8 deschideri cu o lungime totală (incluzând și zidurile întoarse) de 387,00 m, se arată în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

- Publicitate -

Totodată, oportunitatea realizării unui pod nou constă în sporirea siguranței circulației vehiculelor pe DN 54, stabilitatea în exploatare a structurii și a participanților la trafic, sunt asigurate cerințele de rezistență, de stabilitate, îmbunătățirea condițiilor mediului înconjurător prin reducerea noxelor.

“La solicitarea CJ TELEORMAN, trimisă Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Guvernul a aprobat astăzi construirea unui pod nou peste râul Olt, la Islaz!

Prin realizarea acestui nou obiectiv se asigură o siguranță sporită a circulației vehiculelor pe DN 54, prin stabilitatea în exploatare a structurii de rezistență și, implicit, condiții de utilizare mai sigure pentru participanții la trafic.

Podul va avea o lungime totală de 387,00 metri și o lățime de 11,50 metri, partea carosabilă fiind de 7,80 metri.

Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Transport(P.T.) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Incă o dată, prin implicarea CJ Teleorman, cerințele teleormănenilor nu rămân nerezolvate“, a transmis, referitor la subiect, președintele CJ Teleorman Adrian Gâdea.

Valoarea investitiei (inclusiv TVA) se ridică la 146.681 mii lei din care C+M (inclusiv TVA) 128.020 mii lei.

- Advertisement -

More articles

Latest article