teleormaneanul.ro

Petre Daea: “În Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga”

Must read

În trei județe din sudul țării, respectiv Teleorman, Olt și Dolj, nu mai există apă pentru irigații, dat fiind nivelul foarte scăzut al Dunării, a anunțat, duminică seară, ministrul Agriculturii Petere Daea. Mai mult, potrivit acestuia, la Zimnicea o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă.

- Publicitate -

Petre Daea precizează însă că, în perimetrele în care s-a irigat, starea de vegetație a culturilor este bună, iar acestea nu sunt afectate de secetă.

“Din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga!

Din cauza faptului ca nivelul Dunării a scăzut, la stațiile de pompare din amenajările Giurgiu – Răsmirești , SPA Pietrișu, amenajarea Viișoara, SPA Roptoare, SPA Gârla Iancului, amenajarea Olt – Călmățui, SPA Dunărea, amenajarea Terasa Corabia, SPA Celei, stația Vâlcovia, amenajarea Sadova – Corabia, SPA L1, amenajarea Nedeea – Măceșu, SPA1 Nedeea, amenajarea Calafat – Băilești, SPA Basarabi, amenajarea Cetate – Galicea Mare, SPA 1, nu mai există nivel de exploatare.

Apele s-au îndepărtat de țărm, cu toate măsurile luate pentru a draga canalele de aducțiune, nu mai avem apă la prize.

La Zimnicea o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă.

În perimetrele în care s-a irigat, starea de vegetație este bună, culturile nu sunt afectate.

Acum toată atenția se îndreaptă spre lucrările de investiții, urmărindu-se graficele de execuție, impunându-se un ritm accelerat al lucrărilor, în așa fel încât să ne realizăm programul de investiții pentru reabilitarea sistemului de irigații din România.

Împreună cu directorul general al ANIF, cu specialiștii din teritoriu, am convenit la fața locului să prioritizăm lucrările.

Întreruperea pompării apei în sistem o transformam într-o bună oportunitate de executare a lucrărilor în stațiile de pompare și de impermeabilizare a canalelor de aducțiune și distribuție.

Ministerul Agriculturii asigură finanțarea tuturor lucrărilor prevăzute în Programul Național de Reabilitare a Sistemului de Irigații în perioada 2022-2027, aprobat de Parlamentul României.

Programul de Reabilitare a Sistemului de Irigații in România este obiectiv prioritar pentru Ministerul Agriculturii!

Îi asigur pe fermieri că lucrările de investiții din infrastructura principală se vor realiza la timp. Bani avem, să nu mai irosim timpul!”, este mesajul ministrului PSD al Agriculturii.

- Advertisement -

More articles

Latest article