teleormaneanul.ro

Peste 24 de tone de deșeuri din Grecia, cu nereguli în acte, oprite de polițiștii de frontieră și comisarii Gărzii de Mediu Teleorman

Must read

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu și Teleorman au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, peste 47.400 kilograme deșeuri din diferite materiale, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederilor legale în vigoare.

- Publicitate -

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman, au descoperit, marți, 19 octombrie, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, cantitatea de 24.270 kilograme deșeuri mase plastice, pentru care șoferul, cetățean român în vârstă de 30 de ani, nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare. Deșeurile erau încărcate din Grecia și ar fi trebuit să ajungă pe teritoriul României.

De asemenea, tot marți, 19 octombrie, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 44 ani, care transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 23.137 kilograme deșeuri metalice.
Deșeurile erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială din Italia, potrivit primelor informații. Pentru că existau suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. – Comisariatul Județean Giurgiu.
În urma analizării actelor care au fost prezentate la control, s-a dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României, pentru deșeurile depistate, întrucât documentaţia era incompletă.

În ambele situaţii, după finalizarea activităților de control, marfa a fost returnată societăților expeditoare.

- Advertisement -

More articles

Latest article