teleormaneanul.ro

Peste 19.500.000 lei din Fondul de rezervă, pentru Teleorman; primesc bani 93 din cele 97 de localități ale județului

Must read

Guvernul a împărțit, în ședința de marți, bani din Fondul de rezervă, mai multor unități administrativ teritoriale, pentru plata unor cheltuieli curente și de capital, județului Teleorman fiindu-i alocată suma de 19.540.000 lei. Potrivit hotărârii de guvern adoptate, cea mai mare sumă de bani – 550.000 lei, o primește localitatea Orbeasca, în timp ce municipiile și orașele din județ primesc aceeași sumă – respectiv câte 300.000 lei. De asemenea, câte 250.000 lei primesc Blejești, Botoroaga, Bragadiru, Buzescu, Crângeni, Dobrotești, Dracea, Drăgănești-Vlașca, Furculești, Gălăteni, Gratia, Islaz, Nanov, Pietoșani, Poroschia, Rădoiești, Scrioaștea, Stejaru, Țigănești și Vedea.

- Publicitate -

Restul localităților primesc sume de bani cuprinse între 80.000 de lei (Vârtoape) și 240.000 de lei (Seaca, Ciuperceni, Călinești, Brânceni).

De notat ar fi că patru primării – toate cu primari PNL, nu primesc niciun leu de la Guvernul condus de Nicolae Ciucă. Este vorba despre unitățile administrativ-teritoriale Mârzănești, Nenciulești, Tătărăștii de Sus și Vitănești.

„Prin actul normativ, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 726,6 milioane lei pentru sprijinirea unui număr de 3.080 de unități administrativ-teritoriale – 2.781 de comune, 206 orașe, 83 de municipii, 9 consilii județene și Sectorul 6 al Municipiului București.
Fondurile se alocă pentru finanțarea unor cheltuieli de strictă necesitate, salarii, iluminat public și întreținerea acestuia, salubritate, cofinanțare proiecte europene, asigurarea energiei termice, corecții financiare, cheltuieli de capital, etc, acolo unde administrațiile locale se confruntă cu probleme deosebite e în ceea ce privește asigurarea surselor de finanțare”, transmite Ministerul Dezvoltării, printr-un comunicat de presă.

- Advertisement -

More articles

Latest article