teleormaneanul.ro

Pachet legislativ pentru creșterea natalității – Vouchere pentru plata after-school, consultații și analize gratuite pentru viitoarele mame și sprijin financiar pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate

Must read

PSD propune, prin Ministerul Familiei, o serie de soluții pentru creșterea natalității și pentru susținerea familiilor cu copii, respectiv vouchere pentru plata after-school, creșă și grădiniță, vouchere pentru consultații și analize gratuite pentru viitoarele mame, voucher pentru tratamente stomatologice, precum și sprijin financiar pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, a anunțat președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea.

- Publicitate -

“PSD, în pofida contextului economic dificil, propune, prin Ministerul Familiei, soluții pentru creșterea natalității și pentru susținerea familiilor cu copii:

Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creșă și grădiniță.

Pentru familiile cu venituri de maximum 2 salarii medii nete pe economie, aproximativ 8.000 de lei, propunem acordarea unor tichete valorice/vouchere, în valoare de 1.500 de lei/lunar, pentru achitarea serviciilor oferite de after-school, creșe sau grădinițe particulare.

Voucher Materna pentru consultații și analize gratuite pentru viitoarele mame. Propunere pentru acordarea unui sprijin financiar pentru viitoarele mame prin care să se acorde un ajutor financiar în valoare de 2.500 de lei pentru achitare consultațiilor și analizelor din timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate.

Voucher pentru tratamente stomatologice. Propunem un sprijin financiar în valoare 1.500 de lei pentru achitarea consultațiilor, tratamentelor stomatologice și achitarea dispozitivelor medicale.

Sprijin financiar pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Un sprijin financiar minim pentru copiii care au rămas în grija rudelor, în timp ce ambii părinți sunt la muncă în străinătate. În funcție de anumite criterii, ajutorul va fi oferit persoanelor care-și asumă creșterea acestor copii și poate fi acordat strict pentru procurarea de rechizite, haine, analize medicale etc., pentru acești copii”, este mesajul președeintelui PSD Teleorman.

- Advertisement -

More articles

Latest article