teleormaneanul.ro

Opt instituții de învățământ din județ incluse în Programul „Masa caldă în școli”

Must read

Opt instituții de învățământ din Teleorman, dintre care șapte din mediul rural, au fost incluse în Programul „Masa caldă în școli”. Potrivit informațiilor date publicității de Ministerul Educației, vor primi un suport alimentar în noul an școlar elevii de la Școala Gimnazială Nr.1 Lunca, Școala Gimnazială Talpa, Școala Profesională Saelele, Școala Gimnazială “Învățător Marin Bunescu” Suhaia, Școala Gimnazială Putineiu, Școala Gimnazială Nr.3 Zimnicea, Școala Gimnazială Nr.1 Islaz și Școala Gimnazială Uda Clocociov.

- Publicitate -

“Ministerul Educației a aprobat prin ordin de ministru lista celor 300 de unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi unităţi-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar. Practic, a fost dublat numărul de școli  (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene, prin corelare cu lista școlilor finanțare prin PNRAS”, anunță sursa citată.

De asemenea, comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate, de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

Cadrul general de derulare în anul şcolar 2022 – 2023 a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a fost adoptat prin ordonanță de urgență în luna iunie a acestui an.

- Advertisement -

More articles

Latest article