teleormaneanul.ro

Opt categorii de alimente pentru care noul guvern vrea să limiteze adaosul comercial

Must read

Guvernul Ciolacu a propus opt categorii de alimente pentru care se vor aplica două măsuri de reducere a prețurilor, respectiv plafonarea adaosului comercial (pe tot lanțul, de la producător la raftul din magazin) și suspendarea temporară a „taxelor de raft” (impuse producătorilor de către retaileri), transmite președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea. Potrivit liderului social-democraților din județ, cele opt categorii de produse sunt pâinea, carnea, uleiul, ouăle, laptele și brânzeturile, făina și mălaiul, cartofii și legumele proaspete, fructele proaspete.

- Publicitate -

“Guvernul a propus opt categorii de alimente pentru care se vor aplica cele două MĂSURI de reducere a prețurilor: plafonarea adaosului comercial(pe tot lanțul de la producător la raftul din magazin); suspendarea temporară a „taxelor de raft”( impuse producătorilor de către retaileri).

Cele opt categorii de produse sunt: pâinea, carnea, uleiul, ouăle, laptele și brânzeturile, făina și mălaiul, cartofii și legumele proaspete, fructele proaspete.

Guvernul și comercianții vor stabili care sunt produsele esențiale din fiecare categorie de mai sus, pentru că, evident, nu vor fi selectate produsele premium sau de lux.

Vor fi selectate produse indispensabile, care fac parte în mod obișnuit din coșul de cumpărături al cetățenilor cu venituri mici și medii, pentru că scopul Guvernului este să protejeze categoriile vulnerabile, de efectele negative ale inflației”, este mesajul președintelui PSD Teleorman.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article