teleormaneanul.ro

Olimpicul David Neață și scriitorul Ștefan Mitroi au primit titlul de “Cetățean de onoare al Alexandriei”

Must read

David Neață, medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Fizică, medaliat cu argint la Olimpiada Națională de Matematică și câștigător al marelui premiu la Concursul interjudețean de matematică ”Dimitrie Pompeiu”, și Ștefan Mitroi, scriitor și jurnalist teleormănean, premiat și anul acesta de Uniunea Scriitorilor din România pentru volumul “Poveştile cerului, poveştile pământului”, sunt cele două propuneri ale primarului Victor Drăgușin, care au primit, marți, distincția de „Cetățean de onoare al municipiului Alexandria”.

- Publicitate -

Ședința festivă a Consiliului Local a avut loc în seria activităților dedicate Zilelor Alexandriei, iar alături de cele două distincții acordate noilor Cetățeni de onoare ai Municipiului, au primit diplome de excelență și profesorii care care l-au pregătit pe David Neață în parcursul său către rezultatele de excepție obținute – Mihai Cornel și Florea Măceșanu.

“Sunt multe momente emoționante pe care un primar le trăiește în exercitarea funcției, dar pentru mine, cea mai puternică emoție vine, an de an, de Sf. Alexandru, când e Ziua Municipiului Alexandria. Ca în fiecare an, acordăm, și anul acesta, disctincția de Cetățean de onoare unor oameni care ne reprezintă cu mândrie și onoare oriunde se duc. Am ales, pe rând, medici, sportivi de aur ai municipiului, venerabilii noștri veteran de război, olimpici, artiști… Anul acesta am cântărit mult și am decis să vă propun două persoane asemănătoare, dar atât de diferite. Unul aflat la începutul unui drum pe care cu toții ni-l dorim strălucitor, altul aflat la maturitatea carierei, unul a cărui minte este precisă și calculată, altul care poate, cu darul împletirii cuvintelor, să transforme un banal câmp cu bălării într-un loc în care să te vezi trăindu-ți liniștea. Talentați, muncitori, modești, fii ai acestor locuri, cei doi sunt exemple ale faptului că educația a fost, este și trebuie să rămână ceea ce dă valoare unui om, stă la baza unei cariere, unește o familie, ridică o comunitate”, a spus primarul Alexandriei, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local, care a avut loc, marți, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri.

- Advertisement -

More articles

Latest article