teleormaneanul.ro

O nouă ediție a concursului „Colinde”, organizat de Primăria Alexandria în perioada 14-16 decembrie

Must read

Primăria Alexandria păstrează tradiția și organizează, și în acest an, concursul „Colinde”, în perioada 14-16 decembrie, concurs dedicat preșcolarilor și elevilor cu vârste de până la 19 ani, care frecventează cursurile unităților de învățământ de pe raza reședinței de județ

- Publicitate -

Potrivit municipalității, prin organizarea acestui concurs, “instituția are ca obiectiv orientarea activității unităților de învățământ spre colectarea, studierea și promovarea celor mai originale și autentice variante de colinde din zonele etnofolclorice ale României, cunoașterea colindelor românesti și a costumului popular tradițional, educarea copiilor și elevilor pentru păstrarea și valorificarea fondului folcloric tradițional, dar și perpetuarea colindelor de iarnă specifice poporului roman”.

Conform calendarului, înscrierile pentru concurs se fac în perioada 14-24 noiembrie, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria, iar în vederea participării se vor forma grupuri din cel mult 30 elevi și un coordonator, pe fiecare unitate de învățământ, pe următoarele categorii de vârstă: grădinițe (unitate cu personalitate juridică), clasele 0 – IV, clasele V – VIII și licee, acceptate fiind doar colindele tradiționale românești.

Participanții vor pregăti câte un singur colind tradițional (exclus colaj), din zonele etnofolclorice ale țării, interpretat în limba română (cel mult 10 minute)/ unitate de învățământ/ categorie de vârstă. Colindătorii pot fi acompaniați de instrumente sau pot folosi negative, astfel că unitățile de învățământ participante au ca obligație să depună, până la dată de 24 noiembrie, stick-ul de memorie cu muzică/ coloana sonoră, dacă este cazul, de max. 10 minute în format MP3.

Juriul, format din persoane cu pregătire relevantă în domeniul în care se organizează concursul, nu va lua în considerare scenetele/ piesele de teatru, cântece de iarnă sau din repertoriul unor soliști de muzică etno, folk ce abordează în genul muzical versuri de colind, și nici montajele de genul serbărilor.

Prin regulamentul disponibil pe site-ul instituției, https://alexandria.ro/storage/formidable/8/Anexa-regulament-.pdf , organizatorii subliniază faptul că se vor organiza întâlniri cu coordonatorii, la cererea acestora, cu minim două săptămâni înainte de concurs și se vor clarifica eventualele nelămuriri (supune la vot, dacă va fi cazul). Alte nelămuriri, ridicate pe parcursul concursului și nediscutate la aceste întâlniri, nu vor fi luate în considerare.

În urma jurizării, participanții vor primi premii de participare, marele premiu pe fiecare categorie de vârstă, dar și trofeul concursului.

- Advertisement -

More articles

Latest article