teleormaneanul.ro

O nouă campanie de donare de sânge la Spitalul din Videle

Must read

Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman organizează, miercuri, 28 iunie, o campanie de donare de sânge, la Spitalul Orășenesc Videle. Potrivit organizatorilor, persoanele care pot dona sânge sunt așteptate la unitatea medicală, începând cu ora 08.30.

- Publicitate -

Pentru că aleg să doneze sânge, donatorii beneficiază de o serie de drepturi, respectiv un card în valoare de 66.99 lei, o zi liberă de la locul de munca în ziua donării sau scutire de frecvență pentru elevi, analize gratuite – grupa sanguină și RH-ul , hepatita B și C , HIV/SIDA , HTLV, TPHA/sifilis , ALT  probe hepatice).

De menționat ar fi că, înainte de a dona, persoanele care donează pot consuma (dimineața) o cană de ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe. De asemenea, este de notat faptul că este interzis fumatul atât înainte, cât și o oră după donare, dar și că persoanele care donează trebuie să se fi odihnit cum trebuie noaptea dinaintea donării.

Nu oricine poate să doneze, iar nevoia de sânge este, din păcate, una constantă în spitalele din județ și nu numai. Pentru persoanele sănătoase, care pot să doneze, este modul de a demonstra că le pasă de cei aflați în suferință. Pe de altă parte, pentru o persoană care are nevoie de sânge, gestul de a dona al unui om sănătos înseamnă șansa la viață.

- Advertisement -

More articles

Latest article