teleormaneanul.ro

Noul prefect de Teleorman se declară un om de afaceri de succes. Sperăm că nu vede și în Prefectură o afacere

Must read

Județul Teleorman are, începând de vineri, un prefect nou, propus de PNL, la fel ca și fostul reprezentant al Guvernului în județ. Despre veterinarul Epure Haralambie se spune, încă de la desemnarea sa drept propunere a liberalilor din județ pentru preluarea funcției de prefect, că este un bun profesionist, lucru pe care nu-l contestă nimeni, ba din contră. Ce legătură are meseria de veterinar cu Prefectura nu se prea știe, dar va afla toată lumea, cu siguranță, în perioada următoare, când Epure Haralambie se va dezbrăca de costumul de doctor, care pare că-i place atât de mult, va lăsa stetoscopul de la gât jos și se va ocupa, printre altele, de politicile guvernamentale, de conducerea serviciilor publice deconcentrate, de legalitatea actelor administrative ale autorităților publice locale și de situațiile de urgență.

- Publicitate -

Altfel, se știe deja că Epure Haralambie a fost ales pe listele PSD pentru Consiliul Local Alexandria în 2016, dar n-a reușit să demonstreze mare lucru în tabăra social-democrată, așa că s-a reorientat către PNL, unde a fost văzut drept “transferul anului 2020” în politica din județ. A intrat în Consiliul Local Alexandria pentru al doilea mandat, la alegerile locale din 2020, cu sprijin PNL, iar până spre toamna anului trecut a fost la fel de tăcut ca și în perioada petrecută în aripa social-democrată, cu mențiunea că, dacă până în 2020 ridica mâna în semn de “da”, în mandatul încredințat cu susținerea PNL a ridicat mâna în semn de “nu”. După preluarea poziției de lider de grup al consilierilor PNL din Consiliul Local Alexandria – mutare făcută pentru că, spun gurile rele, președintele PNL Alexandria s-a cam supărat că prea-i lua Gabriel Bulumac fața, Epure Haralambie a avut câteva tentative de opoziție la majoritatea PSD din Consiliul Local. Concret, liderul liberalilor din forul de decizie local s-a înființat în ședințele de Consiliu și a citit de pe foaie niște teme făcute acasă, lectura stârnind reacții destul de amuzante chiar și în tabăra PNL.

Cum pe pagina de internet a Instituției Prefectului nu există, deocamdată, nici un CV al noului prefect și nici vreo declarație de avere, despre cât de bogat este omul de afaceri de succes Epure Haralambie, am aflat din declarația de avere completată din poziția de consilier local, în luna mai a anului trecut. Supriză sau nu, Epure Haralambie pare un abonat al băncilor. A contractat, potrivit declarației sale de avere, nu mai puțin de cinci credite, în perioada 2016 – 2020, în valoare de peste jumătate de milion de lei. Altfel, deține un teren intravilan în București și alte câteva terenuri moștenite, în Alexandria, o casă și o garsonieră în Alexandria și o casă în Nenciulești, dar și două mașini.

“Consider că experiența acumulată atât prin gestionarea unei afaceri de succes în mediul privat cât și participarea activă la viața comunității în calitate de consilier local, îmi conferă un plus de viziune și înțelegere asupra nevoilor oamenilor precum și a metodelor și acțiunilor prin care aceste nevoi să fie soluționate eficient și în timp cât mai scurt”, a spus Epure Haralambie în discursul citit imediat după instalarea în funcția de prefect al județului.

La o așa viziune, noi nu putem decât să îi urăm succes noului prefect de Teleorman și să sperăm, totodată, că nu vede și în Instituția Prefectului o afacere.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article