teleormaneanul.ro

Nouă noi proiecte aprobate spre finanțare prin PNRR – Între acestea reabilitarea căminului de bătrâni de la Dobrotești și a centrului pentru copii de la Zâmbreasca

Must read

Ministerul Dezvoltării finanțează 616 noi investiții, în 455 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – anunță ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Lista proiectelor finanțate, în valoare totală de 2.853.840.014,81 lei, a fost publicată pe site-ul www.mdlpa.ro. Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

- Publicitate -

Pentru Valul Renovării, au fost aprobate 129 de noi proiecte, în valoare totală de 1.480.065.627,46 lei, depuse de 4 autorități centrale și 68 de unități administrativ-teritoriale. Proiectele includ lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 487 de noi proiecte, în valoare totală de 1.373.774.387,35 lei, pentru care au depus cereri de finanțare 387 de unități administrativ-teritoriale. Proiectele vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană.

Pentru județul Teleorman au fost aprobate nouă noi proiecte, dintre acestea șase pentru Fondul Local (în Alexandria, Călmățuiu de Sus, Mavrodin, Olteni, Pietroșani și Zâmbreasca) și alte trei pentru Valul Renovării (Alexandria, Dobrotești și Turnu Măgurele.

Aceste 616 noi proiecte aprobate li se alătură celor 3.274 aprobate începând din luna octombrie și celor 128 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 4.018 proiecte aprobate până în prezent.

- Advertisement -

More articles

Latest article