teleormaneanul.ro

Noi reglementări și interdicții antiCOVID, adoptate de Guvern – Nunți și botezuri numai cu persoane vaccinate; masca devine obligatorie în localitățile cu incidență peste 6 la mie

Must read

Numai persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus sau cele trecute prin boală vor putea participa la o serie de activități, în timp ce prezentarea unui test RT-PCR sau antigen negativ nu mai este acceptată în localitățile cu rata de infectare mai mare de 6 la mie, a decis, sâmbătă, Guvernul Cîțu. De asemenea, tot sâmbătă, guvernanții au mai stabilit și că masca devine obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, la o rată de infectare de peste 6 cazuri la mia de locuitori (unele excepții de la această regulă vor fi stabilite printr-un ordin de ministru).

- Publicitate -

În ceea ce privește școlile, s-a decis că acestea vor rămâne deschise îndiferent de rata de infectare înregistrată, iar o eventuală trece a cursurilor în on-line va fi luată la nivelul conducerii unității de învățământ, în funcție de numărul cazurilor de COVID-19 confirmate.

Pe de altă parte, în ceea ce privește evenimentele private, ca nunți, botezuri sau mese festive, în localitățile cu rata de infectare mai mare de 6 la mie, acestea vot putea fi organizate, în continuare, până la 50% din capacitate, dar nu cu mai mult de 200 de persoane și numai dacă acestea sunt vaccinate sau trecute prin boală.

Executivul condus de Florin Cîțu a adoptat, sâmbătă, prin Hotărâre de Guvern, noile reglementări și interdicții decise în data de 30 septembrie de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Hotărârea de Guvern poate fi consultată, în integralitate, aici

- Advertisement -

More articles

Latest article