teleormaneanul.ro

Noi proiecte finanțate prin PNRR, aprobate de Ministerul Dezvoltării/ În județ primesc finanțare încă 16 proiecte, toate pentru Fondul Local

Must read

Ministerul Dezvoltării finanțează 503 noi investiții, în 358 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), anunță reprezentanții ministerului

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, șista proiectelor finanțate, în valoare totală de 2.095.503.540,46 lei, a fost publicată pe site-ul www.mdlpa.ro. Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

De la nivelul județului, au fost aprobate spre finanțare 16 noi proiecte, toate pentru Fondul Local. Potrivit datelor făcute publice, primesc finanțare proiecte depuse pentru Băbăița, Beuca, Bogdana, Botoroaga, Călmățuiu, Cervenia, Ciuperceni, Dobrotești, Drăgănești-Vlașca, Frăsinet, Furculești, Mârzănești, Scurtu Mare, Segarcea Vale și Traian, iar banii sunt ceruți pentru reabilitarea unor unități școlare, dar și pentru realizarea unor sisteme de monitorizare sau pentru construirea unor piste de biciclete.

Ministrul Cseke Attila a subliniat că, în următoarea perioadă, vor fi publicate și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 76 de noi proiecte, în valoare totală de 814.741.532,14 lei, pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 427 de noi proiecte, în valoare totală de 1.280.762.008,32 lei, pentru proiecte care vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană.

Aceste 503 proiecte li se alătură celor 3.890 aprobate începând din luna octombrie și celor 209 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 4.602 proiecte aprobate până în prezent.

- Advertisement -

More articles

Latest article