teleormaneanul.ro

Nicio primărie din județ nu și-a primit banii investiți în achiziția de tablete, așa cum au promis guvernanții

Must read

22 de primării din județ au depus proiecte de finanțare în cadrul apelului de proiecte POC/882/2/4 – tablete, potrivit datelor puse la dispoziție de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la solicitarea Teleormăneanul.ro . Concret, este vorba despre demersul prin care, cel puțin toretic, unitățile administrativ-teritoriale ar fi putut să-și recupereze sumele de bani investite, anul trecut, în achiziția de echipamente electronice, necesare derulării procesului educațional în sistem online, în contextul pandemiei de COVID-19.

- Publicitate -

Potrivit datelor furnizate, au depus proiecte de finanțare, în ordine, primăriile Gratia, Roșiori de Vede, Zimnicea, Mereni, Băbăița, Călmățuiu de Sus, Ștorobăneasa, Videle, Purani, Botoroaga, Rădoiești, Alexandria, Siliștea, Putineiu, Peretu, Poroschia, Moșteni, Necșești, Călinești, Nanov, Crângeni și Plosca.

Din cele 22 de primării din județ care au făcut solicitări, comuna Gratia este singurul beneficiar al cărui proiect este aprobat, selectat la finanțare, cu contract de finanțare încheiat, se arată în răspunsul ministerului. Proiectul „Echipamente din domeniul tehnologiei – IT mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii și cadrele didactice din învățământul preuniversitar, comuna Gratia, județul Teleorman” are o valoare a finanțării nerambursabile contractată de 347.725,56 lei, însă până în prezent nu au fost efectuate plăți către comuna Gratia, beneficiarul proiectului.

Anul trecut, în plină campanie electorală, partidul aflat la guvernare promitea fonduri pentru achiziția a 500.000 de echipamente electronice (tablete), cu ajutorul cărora copiii să-și poată desfășura activitățile educative în sistem online, în context pandemic. Și, spunea chiar ministrul Educației de la acea vreme, actualul senator Monica Anisie, în cadrul unei vizite în Teleorman, drept responsabile de achiziție au fost desemnate autoritățile locale, în speță primăriile, decontarea urmând să fie făcută ulterior de Ministerul Fondurilor Europene.

- Advertisement -

More articles

Latest article