teleormaneanul.ro

Ministerul Transporturilor a cheltuit banii alocați pentru investiții și va solicita suplimentări la rectificarea bugetară

Must read

Ministerul Transporturilor a reușit performanța de a termina toți banii alocați pentru investiții, mai ales din fonduri europene, și va solicita suplimentări consistente la rectificarea bugetară, spre deosebire de anii anteriori când, la rectificarea bugetară, o bună parte din banii alocați inițial pentru Ministerul Transportului era redistribuită către alte ministere, anunță președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea. Potrivit liderului social-democrat, pentru infrastructura rutieră au fost semnate, de la începutul anului, de patru ori mai multe contracte decât anul trecut și s-au plătit de două ori mai mulți bani pe lucrările executate.

- Publicitate -

“Pentru prima dată ministerul Transporturilor reușește performanța să consume toți banii alocați pentru investiții, mai ales din fonduri europene, motiv pentru care va solicita suplimentări consistente la rectificarea bugetară.

Pentru infrastructura rutieră s-au semnat, de la începutul anului, de 4 ori mai multe contracte decât anul trecut și s-au plătit de două ori mai mulți bani pe lucrările executate.

Asta arată că investițiile în infrastructură se derulează cel puțin de două ori mai repede față de anii anteriori.

Valoarea contractelor semnate a fost, în primele 9 luni ale anului 2022, de 16,6 miliarde lei, față de numai 4,5 miliarde pe tot anul 2021.

Valoarea plăților pe lucrările executate în primele 9 luni din 2022 a fost de 9 miliarde lei, față de numai 4,8 miliarde lei pe tot anul 2021.

De regulă, în anii anteriori, la rectificarea bugetară o bună parte din banii alocați inițial pentru Ministerul Transportului era redistribuită către alte ministere, pentru că cei care se ocupau de acest sector nu erau în stare să deruleze proiectele de investiții, iar banii rămâneau necheltuiți”, transmite Adrian Gâdea.

- Advertisement -

More articles

Latest article