teleormaneanul.ro

Ministerul Sănătății vine cu precizări despre Iodura de Potasiu: “Nu trebuie utilizată în mod profilactic, poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide”

Must read

Ministerul Sănătăţii (MS) a transmis, vineri, că în cazul unui eventual incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, subliniind faptul că medicamentul menționat nu trebuie utilizat profilactic, întrucât poate provoca afecţiuni ale glandei tiroide.

- Publicitate -

În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populaţiei de către autorităţile de sănătate publică din fiecare judeţ, a mai transmis sursa citată.

„Referitor la discuțiile din spațiul public despre utilizarea Iodurii de Potasiu în cazul unui posibil incident nuclear, Ministerul Sănătății face următoarele precizări:

Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide.

În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.

Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Speculaţiile potrivit cărora războiul ruso-ucrainean ar putea ajunge la o etapă nucleră au fost de natură să producă panică în rândul cetățenilor, astfel că mulți dintre aceștia au încercat să procure Iodură de Potasiu din farmacii (după explozia de la Cernobîl a fost administrat medicamentul menționat).

- Advertisement -

More articles

Latest article