teleormaneanul.ro

Ministerul Apărării vine cu precizări despre reluarea încorporărilor

Must read

Tema reintroducerii serviciului militar obligatoriu este falsă, iar reluarea încorporărilor se poate face doar în stare de război, în stare de mobilizare sau pe timpul stării de asediu, România nefiind în niciuna dintre aceste situaţii, a transmis, joi, Ministerul Apărării.

- Publicitate -

“Atenţie la informaţiile false! Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetăţenii români şi ale mobilizării rezerviştilor sunt false şi circulă în spaţiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme”, precizează reprezentanții instituției.

Serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005, iar potrivit actului legislativ “începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2). Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3). Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face doar în situaţia decretării uneia dintre cele trei stări menţionate mai sus”, mai arată sursa citată.

- Advertisement -

More articles

Latest article