teleormaneanul.ro

“Miliarde de copaci pentru EUROPA – primul este al meu!” – eveniment organizat de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman

Must read

După ce, vineri, Centrul EUROPE DIRECT Teleorman a găzduit dezbaterea pe tema efectelor pandemiei asupra învățământului românesc, evenimentul de promovare „Să cunoaştem EUROPE DIRECT Teleorman – legătura TA cu EUROPA” a continuat, sâmbătă, cu acţiunea „Miliarde de copaci pentru EUROPA – primul este al meu!” – campanie de plantare de copaci, înscrisă pe platforma Conferinţei privind Viitorul Europei.

- Publicitate -

Astfel aproape 100 de voluntari, cu vârste cuprinse între 8 şi 60 de ani, au răspuns invitaţiei Centrului EUROPE DIRECT Teleorman de a participa la punerea în aplicare a strategiei Comisiei Europene, parte a Planului climatic, pentru absorbţia mai multor gaze cu efect de seră din atmosferă şi încurajarea biodiversităţii.

Din cele trei miliarde de copaci pe care Comisia Europeană și-a propus să-i planteze până în anul 2030, primii 83 au fost plantaţi la Roşiori de Vede, în zona Adăpostului de animale.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu: Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Roşiori de Vede, Societatea URBIS SERVCONSTRUCT S.R.L., Ocolul Silvic Roşiori de Vede, agenţi economici din judeţul Teleorman, precum şi instituţiile de învăţământ roşiorene.

“Mulţumirile noastre merg către toţi roşiorenii care ne-au înţeles mesajul, dar şi către: primarul Municipiului Roşiori de Vede, Valerică Gheorghe Cîrciumaru, către consilierii locali sau judeţeni prezenţi la eveniment şi implicaţi cu tot sufletul în acţiunea noastră, către directorul societăţii URBIS, Florin Micheanu, către directorii şi profesorii din unităţile şcolare locale, către VOLUNTARII EUROPE DIRECT Teleorman. De astăzi, 83 de copaci din campania <<Miliarde de copaci pentru EUROPA – primul este al meu!>> sunt în grija noastră, a celor care i-am plantat, fiecare participant identificându-şi într-un fel propriu copacul”, au transmis reprezentanții EUROPR DIRECT Teleorman.

Campania de plantare de copaci va continua în fiecare an, principalul obiectiv fiind acela de a stopa schimbările climatice şi degradarea mediului.

- Advertisement -

More articles

Latest article