teleormaneanul.ro

Mihai Bîscu, unul dintre ultimii olari de Horezu, vine la Alexandria – Ateliere de olărit în perioada 26 – 28 august

Must read

Meșterul olar Mihai Bîscu, unul dintre puținii din mâinile căruia se „nasc” obiectele denumite generic „ceramica de Horezu”, vine la Alexandria de Zilele Orașului, unde va ține un atelier de olărit, în cadrul căruia copiii se pot familiariza cu tehnica prin intermediul căreia România este prezentă pe lista Patrimoniului UNESCO.

- Publicitate -

„La atelierele de olărit pe care le organizăm cu ocazia Zilelor Municipiului Alexandria în perioada 26 – 28 august s-au înscris deja 80 de copii. Mai avem disponibile doar 20 de locuri”, a transmis, miercuri, primarului Alexandriei.

Atelierele de olărit sunt programate pentru perioada 26 – 28 august, în Parc Pădurea Vedea, iar participarea se va face pe bază de înscriere prealabilă, pe 25 august,  pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 – 14 ani. Fiecare copil poate participa la un singur atelier.

Zilele Municipiului Alexandria, ediția 2022, se desfășoară în acest an în perioada 22-30 august. Municipalitatea a dat publicității programul complet al evenimentului, care începe luni, 23 august, și include concursuri pentru toate categoriile de vârstă, concerte de muzică populară și ușoară, lansări de carte, deja tradiționala expoziție a mașinilor de epocă, paradă și expoziție de motociclete, precum și numeroase ateliere.

- Advertisement -

More articles

Latest article