teleormaneanul.ro

Medicii de familie își pot renova şi dota cabinetele cu fonduri din PNRR

Must read

Peste 180 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt puse la dispoziția medicilor de familie pentru investiții în cabinetele medicale, au anunțat, joi, reprezentanții Ministerului Sănătății. Cererile de finanţare se vor putea depune începând cu data de 4 august.

- Publicitate -

“3000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea de a realiza investiții în renovarea și dotarea cu echipamente medicale și mobilier (ex: electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor funcții vitale: frecvență cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital etc).

Pentru dotare cu echipamente și mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA, în timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro fără TVA”, a transmis Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Ghidul beneficiarului şi anexele aferente sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii la secţiunea Apeluri PNRR Ministerul Sănătăţii – C12. Sănătate.

Dosarele de finanţare se vor depune pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro,  începând cu data de 04 august 2022, ora 10:00.

- Advertisement -

More articles

Latest article