teleormaneanul.ro

Majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei, scutită de taxe și impozite – Adrian Gâdea: “Măsura nu compensează în totalitate creșterile de prețuri, dar este un ajutor țintit către cei mai vulnerabili salariați”

Must read

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o Ordonanţă de urgență, facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei. Potrivit guvernanților, actul normativ face parte din pachetul “Sprijin pentru România”, iar prevederea vine în sprijinul angajaţilor, dar şi a angajatorilor care vor putea să mărească cu 200 de lei salariile angajaţilor cu salarii mici, fără a dubla această responsabilitate prin taxe şi impozite suplimentare.

- Publicitate -

Despre măsură, Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman spune că “nu compensează în totalitate creșterile de prețuri din ultima perioadă, dar este un ajutor țintit către cei mai vulnerabili salariați, care resimt cel mai greu inflația”.

“O nouă măsură propusă de PSD, în programul „Sprijin pentru România”, intră în vigoare cu scopul de a-i sprijini pe salariații cu cele mai mici venituri, în fața creșterii prețurilor. Majorarea voluntară nu pune presiune pe angajatori, dar îi stimulează pe aceștia să ofere salarii mai mari propriilor angajați, prin scutirea de impozit pentru cei 200 de lei acordați în plus peste salariul minim. Este o măsură bună pentru angajați, dar și pentru angajatorii care vor să-și păstreze forța de muncă. De asemenea, este o măsură care vizează în primul rând angajații din mediul privat (unde sunt cei mai mulți salariați încadrați cu salariul minim).

Este evident că această măsură nu compensează în totalitate creșterile de prețuri din ultima perioadă, dar este un ajutor țintit către cei mai vulnerabili salariați, care resimt cel mai greu inflația. Este un sprijin care diminuează impactul negativ al inflației.

În același timp, introducerea acestei scutiri de impozit pe cei 200 în plus la salariul minim este o nouă dovadă că în România nu mai există demult cotă unică de impozitare”, a transmis Adrian Gâdea.

- Advertisement -

More articles

Latest article