teleormaneanul.ro

La Alexandria, directorii de școli schimbați din funcție înainte de organizarea concursului au trecut de proba scrisă

Must read

Cei mai mulți dintre directorii și directorii adjuncți ai instituțiilor de învățământ din Alexandria, schimbați din funcții în luna ianuarie și, mai apoi, în luna august, înaintea organizării concursului de către Ministerul Educației, au trecut de proba scrisă desfășurată vineri, 15 octombrie. Potrivit unor surse, Cristea Armeanu, fostul director al Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul”, înlocuit cu Diana Puchiu, spre finalul lunii august, a luat chiar a doua notă de la nivelul județului la proba scrisă.

- Publicitate -

Au trecut, de asemenea, de proba scrisă și Bogdan Doncea, înlocuit la conducerea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” cu Cornelia Trăilă, Alina Ogrinja, care a fost înlocuită la conducerea Grădiniței cu Program Prelungit „Ion Creangă” cu Rodica Curcan, Gelu Neagu, care a fost înlocuit la conducerea Școlii Gimnaziale „Alexandru Colfescu” cu Liviu Candidatu, Gina Curea, care a fost înlocuită la conducerea Liceului Tehnologic „ Nicolae Bălcescu” cu Cornelia Neacșu, dar și Adriana Ionescu, care a fost înlocuită la conducerea Grădiniței cu Program Prelungit Nr.7 cu Mihaela Cînu.

Totodată, a trecut de proba scrisă a concursului și Marin Cristian, fostul director al Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare Alexandria”, care nu a fost schimbat din funcție, dar care susțin surse din interiorul unității școlare, și-a dat demisia în urma unui conflict avut cu fosta conducere a Inspectoratului Școlar Județean, pornit de la refuzul acestuia de trimite elevi ai școlii la o acțiune a unui ONG din municipiul reședință de județ. În locul acestuia, la conducerea școlii a fost numită Anca Vasile, care s-a înscris de asemenea la concurs, reușind și aceasta să ia o notă de trecere.

Proba de interviu, care are o pondere de 50% din nota finală, va fi susținută de fiecare dintre candidații care au trecut proba scrisă, în funcție de opțiunea sau opțiunile exprimate. Prin urmare, dacă un candidat va opta pentru trei unități școlare, acesta va susține de trei ori proba de interviu.

Potrivit metodologiei, comisia de evaluare a probei de interviu, pentru fiecare unitate de învățământ, este constituită prin decizie a inspectorului școlar general (prof. Florin Oriță, instalat în funcție la începutul lunii septembrie) și are următoarea componență: președinte – un inspector școlar; membri: doi reprezentanți ai unității de învățământ, dintre cadrele didactice titulare ale unității de învățământ, aleși de către consiliul profesoral, un reprezentant al consiliului local, desemnat prin hotărâre a consiliului local, un reprezentant al departamentului de resurse umane din cadrul companiilor mijlocii, mari și foarte mari sau un reprezentant al unei companii specializate în recrutarea resurselor umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management instituțional și/sau management educațional (în județ, potrivit unor surse, se va merge pe desemnarea unui reprezentant al Camerei de Comerț și Industrii).

De menționat ar fi faptul că, în condițiile în care sunt unități de învățământ care au în funcțiile de directori și directori adjuncți persoane care au picat proba scrisă la concursul organizat de Ministerul Educației, iar pentru aceste școli nu-și exprimă opțiunea candidați care au promovat examenul scris, vor rămâne în funcție directorii și directorii adjuncți numiți, până la organizarea unui nou concurs, cu toate că aceștia nu au luat nota minima care să le permită să-și revendice postul prin concurs.

Prima serie de schimbări la conducerile unităților școlare din Teleorman a avut loc în luna ianuarie a acestui an, când la nivelul județului au fost schimbați 15 directori și 6 directori adjuncți de grădinițe, școli și licee, cărora le expiraseră contractele de management. A doua rundă de schimbări de directori a fost operată spre finalul lunii august, când au mai expirat niște contracte de management. Atunci, primarul Victor Drăgușin a acuzat conducerea PNL Teleorman de “epurare politică” în școlile din Alexandria.

- Advertisement -

More articles

Latest article