teleormaneanul.ro

La Alexandria a început plantarea a 490 de arbori

Must read

Administrația Domeniului Public a demarat luni, 25 octombrie, plantarea a 490 de arbori pe raza municipiului reședință de județ, prioritar în amplasamentele de pe care se realizează tăierea copacilor bolnavi, marcați de către Ocolul Silvic Alexandria pentru tăiere, cât și în alte spații unde se va permite plantarea acestora, transmite Primăria Alexandria.

- Publicitate -

Lucrările de plantare au început în parcul de pe lângă Primăria Alexandria și vor continua pe străzile din municipiu, urmând să fie plantați arbuști Acer Platanoides Crimson King; Betula Pendula Fastgiata; Betula Utilis Jacquemontii; Catalpa Bignonioides Nana; Quercus Rubra; Platanus Alphens Globe; Prunus Serrulata Amanogawa.

“Menționăm că toate tăierile de arbori de pe domeniul public se fac cu respectarea tuturor procedurilor legale și cu obținerea tuturor avizelor prevăzute în legislație. Aceste tăieri se vor aplica doar arborilor afectați de boli și care pun în pericol siguranța cetățenilor”, a transmis sursa citată.

Masa lemnoasă rezultată în urma tăierii copacilor marcați va fi exploatată conform Autorizației de exploatare și inventariați conform actului de punere în valoare, documente emise de Ocolul Silvic Alexandria.

- Advertisement -

More articles

Latest article