teleormaneanul.ro

ISU Teleorman angajează din sursă externă

28 de posturi puse la bătaie pentru cei cu o condiție fizică bună și cărora nu le este frică de înălțime și întuneric

Must read

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a început recrutarea pentru cele 1.400 de locuri vacante de soldați profesioniști, dintre acestea 1.356 de posturi vacante de servant, pentru care vor fi recrutați candidați cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, și alte 44 de locuri din cadrul formațiunii de pază, pentru care vor fi recrutați candidați cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani. La nivelul județului Teleorman sunt scoase la concurs 28 de posturi de soldat profesionist(servant), conform datelor făcute publice.

- Publicitate -

Porivit datelor transmise de reprezentanții IGSU, persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune dosarele de recrutare, în volum complet, la adresa de e-mail a unității de recrutare, (inspectoratele pentru situații de urgență județene/București-Ilfov, în funcție de domiciliul sau reședința înscris/ă pe cartea de identitate a candidatului). În acest sens, pentru a consulta anunțul de concurs, persoanele interesate trebuie să urmărească site-urile inspectoratelor pentru situații de urgență și al inspectoratului general, secțiunea „Carieră”.

Pregătirea necesară ocupantului postului este învățământul general obligatoriu (care presupune învățământul primar, învățământul gimnazial și primii doi ani ai învățământului secundar superior – respectiv clasele IX-X din cadrul învățământului liceal sau primii doi ani din cadrul învățământului profesional).

Probele de concurs constau în verificarea existenței fobiilor incompatibile cu sarcinile și responsabilitățile meseriei de pompieri (proba „Urcarea pe scară” și proba „Deplasarea în subsol întunecat”), precum și în evaluarea performanțelor fizice (parcurgerea traseului practic-aplicativ).

Proba eliminatorie „Urcarea pe scară” constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea, al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Este declarat „ADMIS” concurentul care a executat corect proba în maximum 90 de secunde.

Proba eliminatorie „Deplasarea în subsol întunecat” constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 20 m și lățimea cuprinsă între 2,5-3 m, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat. Pe parcursul traseului se amplasează patru obiecte pe care candidații trebuie să le identifice. Pentru a fi declarat „ADMIS”, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte și să obțină un timp final de maximum 3 minute. Pentru fiecare obiect neidentificat candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde.

Modul de desfășurare a evaluării fizice prin parcurgerea traseului practic-aplicativ poate fi urmărit la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=HcgzNWscNC4, iar situațiia posturilor vacante de soldat profesionist la nivelul unităților subordonate IGSU poate fi consultată accesând următorul link: https://igsu.ro/Media/Stire/2432

Probele de concurs se susțin în centrele de selecție organizate la nivelul ISU București-Ilfov, ISU Cluj, ISU Timiș, ISU Argeș, ISU Neamț și ISU Brăila, arată sursa citată.

- Advertisement -

More articles

Latest article