Sala mare de ședințe a Consiliului Județean a găzduit, vineri, o întâlnire de lucru la care au luat parte reprezentanții autorităților județene și locale din Teleorman, precum și ai ADR Sud-Muntenia, pentru prezentarea oportunităților de finanțare prin Programul Regional (PR) Sud-Muntenia (SM) 2021-2027.
Din partea Agenţiei, la eveniment au participat directorul general Liviu Muşat, directorul Cabinetului directorului general – Andreea-Mirela Tache şi directorul Direcţiei Dezvoltare – Daniela Camelia Traian, iar din județ au luat parte la întâlnire preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Gâdea şi aproximativ 70 reprezentanţi ai unităţilor administrativ teritoriale din Teleorman.
”Oportunități de dezvoltare prin intermediul fondurilor europene pentru Teleorman! Într-un efort consecvent de a impulsiona progresul și dezvoltarea în județul nostru, am organizat o întâlnire între primarii din Teleorman și reprezentanții ADR Sud Muntenia. În cadrul acestei întâlniri, au fost prezentate și discutate diverse oportunități de accesare a fondurilor europene. (…) Suntem hotărâți să valorificăm la maximum aceste oportunități și să contribuim la creșterea sustenabilă a județului Teleorman. Continuăm să colaborăm și să lucrăm împreună pentru un viitor mai prosper și mai bine conectat la resursele europene disponibile”, a transmis Adrian Gâdea referitor la întâlnire.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate criteriile de eligibilitate pentru depunerea de aplicații, în cadrul apelurilor de proiecte ce vizează: investiţii în eficientizarea energetică a clădirilor publice şi a blocurilor de locuinţe; sprijin acordat învățământului primar și secundar/ antepreșcolar și preșcolar/ profesional, tehnic și educației adulților pentru îmbunătățirea accesului egal la servicii de calitate și incluzive în educație, inclusiv prin promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online; intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare prin investiții în infrastructura verde-albastră; valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice, prin investiții în dezvoltarea infrastructurii, serviciilor și echipamentelor IT relevante și necesare; promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul cultural și a patrimoniului natural în regiunea Sud Muntenia
Autorităţile publice locale din regiunea Sud-Muntenia au la dispoziţie în exerciţiul financiar 2021-2027, peste 960 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităţilor, iar pentru etapizarea proiectelor POR 2014-2020, este disponibilă suma de peste 110 milioane de lei.