teleormaneanul.ro

Incendiu de vegetație pe E70, la Peretu

Must read

O cultură de grâu a fost distrusă pe o suprafață de aproximativ 8.000 mp, într-un incendiu de vegetație uscată izbucnit, miercuri, pe E70, în apropiere de Peretu.

- Publicitate -

Potrivit ISU Teleorman, pompierii militari roșioreni au fost sesizați în jurul prânzului, însă, cu toate eforturile depuse de salvatori, care au acționat cu o autospecială de stingere de mare capacitate, incendiul a distrus cultura de grâu pe o suprafață de aproximativ 8000 mp. Din primele verificări, s-a constatat că evenimentul fost cauzat de un foc lăsat nesupravegheat în spații deschise.

Reprezentanții ISU Teleorman informează că arderea vegetației uscate este strict interzisă, conform legii.

“Este imperativ să înțelegeți gravitatea acestor situații și consecințele pe care le pot avea. Cei care nu respectă măsurile de prevenire a incendiilor vor suporta consecințele legale și vor fi trași la răspundere pentru daunele cauzate mediului și comunității.

Responsabilitatea noastră colectivă este de a preveni astfel de evenimente care pot pune în pericol viața și bunurile materiale ale semenilor. Vă solicităm să fiți conștienți de riscurile pe care le presupune utilizarea focului în zone cu vegetație uscată și să acționați în conformitate cu regulile și restricțiile impuse.

Așadar, fiți responsabili!”, este mesajul transmis de ISU Teleorman către teleormăneni.

- Advertisement -

More articles

Latest article